top of page

Over de wijnen

In het najaar, in de maanden september, oktober en zelfs soms tot in november, worden de druiven geoogst. Omdat het plukken van de druiven nauwkeurig moet gebeuren wordt dit altijd met de hand gedaan. Een tijdrovend klusje, waarbij wij hulp krijgen van een groep toegewijde vrijwilligers. Na de pluk worden de druiven meteen verwerkt in onze eigen wijnkelder. Hier worden ze ontsteeld, gekneusd, geperst en vergist. Deze volgorde is niet voor elke wijn hetzelfde en is afhankelijk van het soort wijn dat wordt gemaakt. Tijdens de vergisting worden de natuurlijke suikers omgezet in alcohol. Het is van belang dat dit proces plaatsvindt onder de juiste, gecontroleerde omstandigheden. Na de vergisting rijpt de wijn op roestvrijstalen of houten vaten.

Het bestellen van onze wijnen doet u eenvoudig HIER, via onze webshop. Liever eerst een glaasje proeven? Dat kan iedere vrijdag en zaterdag in onze winkel en op ons terras.

Alle wijnen op een rij van Wijngoed Wilgenhorst
bottom of page